Αυξημένο Το Ενδιαφέρον Για Τα Λειτουργικά τρόφιμα

Το Ίδρυμα για την Καινοτομία στην Ιατρική, το οποίο ιδρύθηκε το 1989 από τον Stephen DeFelice, όρισε το Nutraceutical ως τρόφιμο, διατροφικό συμπλήρωμα ή ιατρικό φαγητό που έχει ιατρικό ή ιατρικό όφελος, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης και της θεραπείας των ασθενειών. Σήμερα, είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τον ορισμό των Nutraceuticals και Functional Foods. Το 2002, η βιομηχανία Nutraceutical ή Functional Food είχε εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα αγορά 20,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και είναι εδώ για να μείνει.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Business Communications Co, Inc, η Nutraceutical ή η Λειτουργική Τροφίμων θα μπορούσε να διπλασιαστεί σε αξία μέχρι το 2007 με πωλήσεις που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια .

Ο λόγος αυτής της αύξησης:

  • Αυξημένο ενδιαφέρον για τη διατήρηση καλύτερης υγείας.
  • Αυξημένη πληροφόρηση σχετικά με τη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας.
  • Έλλειψη ασφάλισης υγείας ή περιορισμένα κεφάλαια για τους καταναλωτές να δαπανήσουν για ιατρική περίθαλψη και συνταγογραφούμενα φάρμακα.
  • Πρόσφατες αλλαγές στους νόμους για τα τρόφιμα που επηρεάζουν τις ετικέτες και τις αξιώσεις προϊόντων.
  • Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που γερνούν και ενδιαφέρονται για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα τρέχοντα προβλήματα υγείας επηρεάζουν επίσης την αγορά, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για την απώλεια βάρους και τη διαχείριση του βάρους, τις καρδιακές παθήσεις, την πυκνότητα των οστών, τον καρκίνο, τον διαβήτη κλπ., Πώς να αποτρέψουν ή να αποκατασταθούν από αυτές τις ασθένειες και να οδηγήσουν πιο θρεπτική ζωή.

Σχολιάστε