Αυτή Είναι Η Καλύτερη Ώρα Για Γυμναστική Αν Θέλετε Να Χάσετε Βάρος

ΓυμναστικήΑν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος με την βοήθεια της γυμναστικής. θα πρέπει να ρυθμίσετε τους βιολογικούς σας ρυθμούς!

Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσετε να επιλέξετε τις ώρες που θα γυμνάζεστε σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού και του σώματος σας.

Στην σύγχρονη εποχή, οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια της “ιδανικής ώρας” γυμναστικής.

Ο προσωπικός γυμναστής José Cano, συγγραφέας του The Darn 5kg, διευκρινίζει: “Αν θέλετε να χάσετε βάρος, το σημαντικό είναι η συνοχή στην εκπαίδευση, το πρωί ή το απόγευμα δεν είναι σημαντικό, αν και κάποιοι προτιμούν να το κάνουν το πρωί επειδή είναι πιο εύκολο να ενεργοποιήσετε το σώμα σας και να επιταχύνετε τον βασικό μεταβολισμό σας.

Με αυτή την έννοια πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το βέλτιστο είναι να κάνουμε κάθε είδους σωματική δραστηριότητα περίπου μία ώρα μετά το τελευταίο γεύμα. Ο τύπος άσκησης που θα κάνουμε εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των γευμάτων που κάναμε πριν την άσκησή, καθώς όσο περισσότερο έχουμε γυμναστεί, τόσο περισσότερο θα έχουμε “έχουμε συσσωρεύσει ενέργεια”.

«Ο κιρκαδικός ρυθμός επηρεάζει όλες τις φυσιολογικές μας λειτουργίες, από το φαγητό, μέχρι τον ρυθμό ύπνου, την έκκριση των ορμονών, τη ενέργεια για να κάνουμε τις καθημερινές μας εργασίες.κλπ». Με αυτή την έννοια, ο José María Delgado- Garcia , Ένας γιατρός και χειρούργος που ειδικεύεται στη νευροεπιστήμη και συν-συγγραφέας του βιβλίου “Ρολόγια που κυβερνούν τη ζωή”, εξηγεί ότι «η κανονικότητα στα γεύματα, ο ύπνος και η άσκηση επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργία του σώματος». Ορισμένα τρόφιμα και συμπληρώματα υποβάλλονται σε πέψη και απορροφούνται καλύτερα ανάλογα με την ώρα της ημέρας που χορηγούνται.”

Σχολιάστε