Τρώτε Αντιοξειδωτικά Για Να Προστατέψετε την Υγεία Σας

Επιστρέψτε στα βασικά – τρώτε φρέσκο ​​στο σπίτι και εξουδετερώστε την οξείδωση των ελεύθερων ριζών, η οποία σκουριάζει το σώμα σας, τρώγοντας μια ποικιλία τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά κάθε μέρα.

Γιατί; Τα αντιοξειδωτικά, όπως υποδηλώνει το όνομα, βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ανοσολογικής λειτουργίας και πιθανώς στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης και καρκίνου.

αντιοξειδοτικά τρόφιμαΜερικά από τα καλύτερα γνωστά αντιοξειδωτικά περιλαμβάνουν τα καροτενοειδή – την ουσία που δίνει τα φρούτα και τα λαχανικά τα βαθιά πλούσια χρώματα τους.

Τα βερίκοκα, το μπρόκολο, η κολοκύθα, τα πεπόνια, το σπανάκι και οι γλυκοπατάτες είναι κάποιες καλές επιλογές εκτός από το λυκοπένιο στις ντομάτες.

Η βιταμίνη C και E είναι επίσης καλά αντιοξειδωτικά.

Τι είναι οι ελεύθερες ρίζες;

Καθώς τα κύτταρα λειτουργούν κανονικά στο σώμα, παράγουν κατεστραμμένα μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες κλέβουν τμήματα από άλλα μόρια όπως λίπος, πρωτεΐνη,  εξάγοντας έτσι τη ζημιά.

Αυτή η βλάβη συνεχίζεται σε αλυσιδωτή αντίδραση και ολόκληρα κύτταρα γρήγορα καταστρέφονται και πεθαίνουν. Αυτή η διαδικασία είναι χρήσιμη επειδή βοηθά το σώμα να καταστρέψει τα κύτταρα που έχουν ξεπεράσει τη χρησιμότητά τους και σκοτώνει τα μικρόβια και τα παράσιτα. Ωστόσο, η ζημιά αυτή, όταν αφεθεί ανεξέλεγκτη, καταστρέφει ή καταστρέφει υγιή κύτταρα.

Τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην αποτροπή της γενικευμένης κυτταρικής καταστροφής, προσφέροντας πρόθυμα τα μέρη τους για να σταθεροποιήσουν τις ελεύθερες ρίζες. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αντιοξειδωτικά επιστρέφουν στην επιφάνεια του κυττάρου για να σταθεροποιήσουν παρά να βλάψουν άλλα κυτταρικά συστατικά.

Όταν δεν υπάρχουν αρκετά αντιοξειδωτικά για να καταλάβουν την καταστροφή των κυττάρων, οι ελευθέρες ρίζες αρχίζουν να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα. Για παράδειγμα, η βλάβη των ελεύθερων ριζών στα ανοσοκύτταρα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων.

Το σώμα σας πρέπει να είναι σε θέση να επιδιορθώσει αυτή τη βλάβη που εμφανίζεται και να προστατεύεται από τις ελεύθερες ρίζες προτού επηρεάσουν τη γενική υγεία σας. Αυτό είναι όπου αντιοξειδωτικά έρχονται στη διάσωση, επειδή καθυστερούν σημαντικά, αναστέλλουν ή αποτρέπουν την οξείδωση.

Η πρώτη σας γραμμή άμυνας είναι μια φυσική διατροφή γεμάτη από μια ποικιλία φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως. Για όλες τις στιγμές που η διατροφή σας δεν είναι τέλεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει ένα δίχτυ ασφαλείας. Σκεφτείτε τα αντιοξειδωτικά όπως το Rustoleum για τα εσωτερικά σας! και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα συμπλήρωμα στο ιατρείο σας.

Καλύτερο για την υγεία σας!

Σχολιάστε