Τροφές Που ανεβάζουν Σε Υψηλά Επίπεδα Την Χοληστερόλη

Τι θα λέγατε αν σας είπα ότι το νερό της βρύσης και το ομογενοποιημένο γάλα μπορεί να είναι δύο από τους μεγαλύτερους ενόχους σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης; Η χοληστερόλη στην πραγματικότητα παράγεται από τα σώματά μας όλη την ώρα ως ένας φυσικός μηχανισμός για την καταπολέμηση της οξείδωσης όταν το σώμα μας είναι άρρωστο. Επομένως, αν δεν είμαστε καλά, τα επίπεδα χοληστερόλης μας είναι πιθανό να είναι υψηλότερα ανεξάρτητα από το τι τρώμε που περιέχει χοληστερόλη.

Έχοντας πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης είναι εξίσου κακό, καθώς έχει πολύ υψηλή.

τρόφιμα με υψηλή χολιστερίνη

Αποφεύγοντας τα αυγά και άλλα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά χοληστερόλη μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση, ούτε να παίρνετε φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη με την πληθώρα των βλαβερών παρενεργειών τους.

Για παράδειγμα, τα αυγά είναι πραγματικά εξαιρετικά υγιή με μέτρο, δεδομένου ότι περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στην αρχή της ζωής.

Τα λιπαρά κρέατα είναι συχνά επιβλαβή απλά επειδή τα λίπη αποθηκεύουν τοξίνες. Τα ζώα που δεν έχουν εκτραφεί με φυσικό τρόπο έχουν συχνά εγχυθεί με αντιβιοτικά, ορμόνες, στεροειδή και βόσκουν στα εδάφη που περιέχουν φυτοφάρμακα και κατάλοιπα λιπασμάτων.

Δύο από τα πιο επιβλαβή και τα πιο συνηθισμένα προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης που συμβάλλουν στην υψηλή χοληστερόλη και επομένως στην πλάκα στις αρτηρίες, είναι το ομογενοποιημένο γάλα και το χημικώς επεξεργασμένο νερό της βρύσης.

Η εξήγηση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι θα καλύψω εδώ. Βασικά το ομογενοποιημένο γάλα συνεπάγεται τη διάσπαση σωματιδίων λίπους σε τόσο μικρό μέγεθος ώστε το γάλα να φαίνεται ωραίο και ομαλό χωρίς κομμάτια κρέμας αλλά αυτά τα μικρότερα σωματίδια λίπους μπορούν να διαπεράσουν τα έντερα και καταλήγουν στη ροή του αίματός σας. Από την άλλη πλευρά, το νωπό μη ομοιογενές γάλα από το αγρόκτημα, υποθέτοντας ότι οι αγελάδες δεν έχουν εκτεθεί σε χημικές ουσίες, με την κρέμα που επιπλέει στην κορυφή, είναι φυσική και όχι επιβλαβής μορφή λίπους.

Τα μεγαλύτερα μόρια λίπους περνούν μέσα από το πεπτικό σύστημα και τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται σωστά χωρίς να εισέρχονται στο αίμα. Αυτή η κρέμα, φυσικά, μπορεί επίσης να αφαιρεθεί από την κορυφή του γάλακτος και να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.

Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στο νερό της βρύσης που προστέθηκαν για να σκοτώσουν τα βακτηρίδια, όπως το χλώριο, συχνά αντιδρούν και οξειδούν τη χοληστερόλη ήδη στο σώμα, σχηματίζοντας μια κολλώδη ουσία (πλάκα) που κολλάει και σφραγίζει. αρτηρίες.

Και υπάρχουν πολλές πιο επικίνδυνες παρενέργειες από το πόσιμο νερό που έχει υποστεί χημική επεξεργασία.

Γάλα και αυγάΤι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Εάν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας, η οποία δεν είναι εύκολη όταν το σώμα σας δεν λειτουργεί σωστά ανεξάρτητα από το πόσο χοληστερόλη εξαλείφετε στη διατροφή σας, πρώτα απομακρύνετε το ομογενοποιημένο γάλα και σταματήστε να πίνετε και να μαγειρεύετε με νερό της βρύσης όποτε είναι δυνατόν. Εάν δεν μπορείτε πάντα να πάρετε μη ομοιογενή γάλα, όπως από ένα κατάστημα υγιεινής ή ένα βιολογικό αγρόκτημα, τότε το λίπος χωρίς τακτικό βιολογικό γάλα είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή, έτσι ώστε να μην παίρνετε χημικές ουσίες, ούτε πολύ χοληστερόλη.

Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, βάλτε ένα καλό φίλτρο στην μπανιέρα ή στο ντους ή / και εγκαταστήστε ένα σύστημα απόσταξης ολόκληρου του σπιτιού, καθώς η κολύμβηση σε χημικώς επεξεργασμένο νερό είναι επιβλαβής επειδή απορροφάται από τους πόρους σας και οι χημικές ουσίες στον ατμό εισπνέονται.

Και μην νομίζετε ότι μπορείτε να στραφείτε στα εμφιαλωμένα νερά. Μερικές φορές τα εμφιαλωμένα νερά δεν είναι καλύτερα, καθώς μπορούν να περιέχουν απορροή από υπόγεια ύδατα που περιέχουν φυτοφάρμακα και λιπάσματα που δεν αφαιρούνται και δεν χρειάζεται να αναφέρονται. Εάν η φιάλη λέει ότι έχει καθαριστεί τόσο με αντίστροφη όσμωση όσο και με επεξεργασίες άνθρακα / ξυλάνθρακα, μπορεί να είναι λιγότερο μολυσμένη. Το πιο υγιεινό νερό που διατίθεται σήμερα για αγορά είναι μάλλον αποσταγμένο νερό, το οποίο μιμείται περισσότερο τον φυσικό τρόπο καθαρισμού του ήλιου από τον ήλιο.

Πως Να Μειώσετε Τα Επίπεδα Της Χοληστερίνης

Ο καλύτερος τρόπος για να δεσμεύσετε και να τραβήξετε τη χοληστερόλη από το σώμα σας φυσικά και να αποφύγετε τα χημικά είναι με το να τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά (κατά προτίμηση οργανικά και χωρίς χημικά) που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή «εμπλουτιστεί» με συνθετικά μέσα όπως λευκασμένα λευκά ψωμιά, λευκό ρύζι, λευκά ζυμαρικά κλπ. Επειδή το σώμα σας έχει υπερεξείδωση, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτητα της ανάκαμψης και συνεπώς στην έμμεση μείωση της χοληστερόλης.

Υπάρχουν φυσικά και ασφαλή συμπληρώματα μείωσης της χοληστερόλης που διατίθενται στα καταστήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της φυτικής πολυκοσινόλης, αλλά πάντα να ελέγχετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν συμπληρώματα, βότανα ή αλληλεπιδράσεις φαρμάκων εάν είστε ή σχεδιάζετε να συνεχίσετε τη λήψη φαρμάκων ταυτόχρονα.

Ποτέ μην διακόπτετε τα φάρμακα απότομα. Και τέλος, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος του εδάφους μας έχει εξαντληθεί από ορυκτά από χημικές ουσίες και τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν διαθέτουν επαρκείς βιταμίνες, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν ένα ισχυρό φυσικό συμπλήρωμα βιταμινών και ανόργανων ουσιών για να βοηθήσουν στην ταχεία επούλωση και στη διατήρηση της υγείας τους.

Σχολιάστε